fbpx

Rob & Paula | Bruidsfotografie | Groesbeek

Toen ik aan het begin van het jaar bij Rob en Paula langs mocht komen om het fotograferen van hun bruiloft te bespreken, kreeg ik daar meteen een gezellige indruk. Ze waren enthousiast over hun trouwdag, heel lief tegen elkaar en open naar mij toe. Ik was dus ook erg blij toen ik hoorde dat ik hun dag mocht fotograferen!

Eind augustus was het zo ver: op een stralende dag kwam ik tegelijkertijd met de trouwjurk aan bij Paula, die al in de make-up zat. Ze oogde erg ontspannen en dat was ze volgens mij ook echt: ze had er vooral veel zin in! Bij Rob in z’n ouderlijk huis, waar ik ook nog even langs ging om gezinsfoto’s te maken, heerste eenzelfde sfeer. Wat ook leuk was, was dat iedereen er ’s ochtends vroeg al feestelijk bij liep, dus we konden na het ophaalmoment meteen groepsfoto’s gaan maken. Dit deden we bij Wijnhoeve de Heikant in Groesbeek, waar we ook de fotoshoot deden en na de lunch ook de ceremonie was.

Wat een mooie locatie! Ik was er nog nooit geweest maar keek m’n ogen uit: lange rijen wijngaard, een prachtig uitzicht over de heuvels van Groesbeek en als klap op de vuurpijl een terras dat perfect geschikt was voor de buitenceremonie. Tijdens de huwelijksvoltrekking werden lieve woorden gesproken over het bruidspaar en ook wat traantjes gelaten, maar dat hoort er natuurlijk bij! Op zulke momenten kan het ook een voordeel zijn dat ik me achter m’n camera kan verschuilen, want soms komen de emoties ook bij mij aan.

Na de heerlijke taart werd er ontspannen geborreld, en het bruidspaar dacht dat dat ook lekker kon, want er zouden geen stukjes komen. Fout! Van beide kanten had de familie het niet kunnen laten, en Paula werd op een geweldige slideshow getrakteerd, terwijl Rob het begin van een ABC-tje voor z’n kiezen kreeg. Maar dat was maar om te plagen, want al snel gingen ze over tot het geven van de cadeaus. En kon er weer verder geborreld worden, terwijl ik het bruidspaar nog even meenam voor wat foto’s. Dit hoeft op zo’n moment maar 5 minuten te duren, maar levert wel mooie plaatjes op.

Ik kan met m’n hand op m’n hart zeggen dat ik nog nooit zo lekker gegeten heb op een bruiloft als deze keer, en wat er op de lange tafels stond zag er ook nog eens prachtig verzorgd uit. Dat gecombineerd met een laagstaande zon, heerlijke temperatuur, veel gelach en goede service van zowel de cateraars als de bediening van de Wijnhoeve zorgde voor een perfecte avond.

Nadat iedereen wat de tijd had kunnen nemen om het eten te laten zakken was het tijd voor het feest. De dj had de zaal omgetoverd tot een dansvloer en Rob en Paula zetten de toon voor een goed feestje: iedereen ging lekker los. Voor mij tijd om te gaan: het was een lange dag geweest, maar zo voelde het helemaal niet. Vol adrenaline stapte ik in de auto: wat een heerlijk gevoel krijg je er toch van als alles klopt!