fbpx

Geboortefotografie | Kaat | Beuningen

Al lang over zitten twijfelen maar door praktische bezwaren nog niet gedaan: geboortefotografie! Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt om me op deze prachtige tak van fotografie toe te leggen, en daar heb ik geen spijt van. Wat een intense en speciale ervaring was het om bij de geboorte van Kaat te zijn.

Het was ook wel een bevalling uit het boekje. Ik was eerder in de middag al op de hoogte gesteld dat het al wat rommelde, en rond half 8 kreeg ik een telefoontje dat ik beter kon komen. Eenmaal daar heerste er een hele serene sfeer, waarbij de verloskundige met stagiaire beneden zachtjes zaten te praten en werken, en boven de aanstaande moeder bezig was de weeën op te vangen, met grote steun van haar vriend.

Het duurde niet lang voordat de moeder aangaf dat ze onder de douche wilde, maar ook dat gaf maar weinig verlichting meer. Eenmaal terug in de slaapkamer zag je even de paniek in haar ogen, en zei ze dat ze het niet meer aankon, wat al genoeg zei: deze kleine meid kon niet meer wachten.

Na een paar krachtige persweeën was ze er al, kleine Kaat! Ze liet even goed van zich horen maar lag daarna tevreden bij mama, en ging niet al te lange tijd daarna bij haar mama aan de borst drinken. Zo trots als een pauw zat papa ernaast, wat was dit mooi om vast te leggen. Lieve ouders, veel geluk met jullie mooie meid!