fbpx

6 maanden oude baby die in de studio is gefotografeerdBabyfotograaf in Beuningen, bij Nijmegen

In het eerste jaar groeit en verandert een baby erg snel en het is erg waardevol om vast te leggen hoe je kleintje verandert. Tijdens een fotoshoot van je baby leg ik dit vast: die typische vetrolletjes van je baby, die geweldig mooie lachjes, de schattige tenen in de mond en de interactie tussen moeder en kind.

Naast de foto’s in de eerste weken na de geboorte (newbornfotografie), zijn er nog een aantal periodes die erg mooi zijn om vast te leggen:

3 tot 4 maanden

Na ongeveer 3 maanden kan je baby ook als hij op z'n buik ligt z’n hoofdje zelf goed optillen. Ook zal er al veel gelachen worden, erg leuk voor de foto’s.

7 tot 8 maanden

Vanaf het moment dat je kindje kan zitten, is een perfect moment voor een fotosessie. Er is veel variatie mogelijk, juist doordat hij de wereld ineens zittend kan bekijken.

11 tot 12 maanden

Als je kindje kan staan, los of steunend op bv. een tafel of stoel, of voorzichtig z’n eerste stapjes zet, dan is het een perfect moment om een shoot te doen.

Natuurlijk zijn deze leeftijden richtlijnen: als jouw kindje bijvoorbeeld bij 9 maanden gaat zitten, dan is het verstandig ook de shoot wat later te plannen. Vanaf het moment dat je kind echt goed kan lopen en rondrent, raad ik een buitenshoot aan. Een kind voelt zich vanaf dat moment wat beperkt in de studio, en moet teveel op één plek blijven naar z’n zin.

Praktische informatie

• In de studio zijn verschillende achtergronden, doeken en manden aanwezig om de shoot naar jullie smaak te maken; dit stemmen we van tevoren ook af. Neem gerust je eigen accessoires mee om het extra persoonlijk te maken.
• Bij elke fotoshoot maak ik ook foto's van het hele gezin, en met papa en mama apart met de kleine. Ook is er ruimte voor broers- en zussenfoto's.
• Babyshoots duren ongeveer een uur, maar dit kan ook wat korter of langer zijn, afhankelijk van of we meteen kunnen beginnen, of dat de kleine nog wat wil eten.
• Zorg altijd dat je voldoende melk of eten bij je hebt. Naast het stillen van de honger, kan het ook troostend werken.
• Neem ook extra kleding voor jezelf mee, aangezien je weleens natgeplast zou kunnen worden: de kleine draagt tijdens de shoots veelal geen luier.

Jouw kindje ook zo mooi op de foto? Informeer dan vrijblijvend!