fbpx

Rik & Leonie | Bruidsreportage | Appeltern

Begin september gaven Rik en Leonie elkaar het ja-woord, en ik mocht daar bij zijn om de dag van hun leven te fotograferen. Iets wat ik natuurlijk maar al te graag deed! Voor mij begon de dag bij de ouders van Leonie thuis, waar de kapster de laatste hand aan haar haar legde toen ik binnenkwam. Leonie zat er erg ontspannen bij, en had er vooral erg veel zin in. Het weer was prachtig, alles verliep op rolletjes en het moest gewoon een prachtige dag worden met familie en vrienden: niets om je zenuwachtig over te maken.

Spannend was het natuurlijk toch wel even toen Rik aanbelde. De familie had zich buiten verzameld om dit mooie moment te aanschouwen. Daarna vertrokken we richting de dijk bij Moeke Mooren, waar we de fotoreportage gingen doen. Eerst nog wat onwennig omdat het toch voelde als poseren voor de camera, ontspanden ze na de eerste paar foto’s. Dit is hét moment om even tijd voor elkaar te hebben: de rest van de dag heb je zoveel mensen om je heen, dat je elkaar niet meer zo veel samen spreekt. Het viel me op dat Rik heel erg lief voor Leonie was, hij hield heft boeket voor haar vast als dat nodig was en haar jurk uit zichzelf omhoog waar het gras nat was. Uit de blikken die ze elkaar toewierpen sprak veel liefde, het was duidelijk dat dit stel snel moest gaan trouwen!

Daar was het inderdaad tijd voor. Het was een emotionele en mooie ceremonie, met prachtige live muziek tussendoor. De ambtenaar van de burgerlijke stand had zich erg goed voorbereid en hield een ontroerende toespraak, maar er was ook ruimte voor humor. Daarna mocht het feest eindelijk losbarsten: tijd voor taart en een drankje! De taart was echt verrukkelijk, ik heb nog nooit zulke lekkere taart gegeten! Ik neem eigenlijk zelden taart op een bruiloft als ik er als fotograaf ben, het zou echt niet goed voor me zijn als ik dat wel zou doen. Maar deze moest ik gewoon even proberen. Wow! Er waren gasten die een tweede stuk namen, of zelfs alledrie de smaken probeerden. Ik geef ze geen ongelijk. Het was een goede bodem om verder op de borrelen, wat lekker buiten gedaan kon worden., onder het genot van opnieuw live muziek. Een heerlijk relaxte sfeer, volgens mij precies zoals Rik en Leonie het in gedacht hadden. Van harte gefeliciteerd!

Journalistieke bruidsfotografie Appeltern Nijmegen Wijchen
Bruidsfotograaf Laura Derkse, Beuningen bij Nijmegen
Trouwfotograaf Nijmegen Beuningen Wijchen Druten Appeltern